Warmtekrachtkoppeling

Cogeneratie

Essenga bouwt WKK’s gaande van 10kWe tot 5MWe. Een energiestudie zal uitwijzen hoe de WKK gedimensioneerd wordt en welk vermogen het meest geschikt is voor de klant. Zowel het energetische ontwerp, de draaiuren, de lay out als de keuze van de technologie (gasmotor of gasturbine) worden uitvoerig besproken met de klant. Er wordt aandachtig gekeken naar de meest ideale oplossing voor de klant, op vlak van energie, CO₂, investering, onderhoud en timing.

Het financiële plaatje (CAPEX en OPEX) wordt toegelicht en de keuze van de componenten wordt in samenspraak met de klant gekozen. Essenga zorgt ook voor de netstudies, vergunningen, subsidiedossiers en keuringen om het project van A tot Z correct op te leveren. Indien nodig kan ook een optie in 3e partij aangeboden worden waarbij de klant de investering niet hoeft te dragen, maar er gewerkt wordt met een financierder.

Essenga heeft ervaring met WKK’s op aardgas, biogas en syngas. Essenga kan ook de technieken bouwen voor de productie/zuivering van het biogas en syngas. Essenga bouwt WKK’s die stoom produceren, warm water en warme lucht, al naargelang de behoefte van de klant.

20190103_100551
20190103_100551
20190103_100551