Werkwijze

Over ESSENGA

Essenga ontwerpt en bouwt energie installaties van A tot Z. Wij zorgen voor de nodige administratie zoals netstudie, keuringen en vergunningen. Essenga doet ook de nodige nazorg en biedt onderhoud aan, maar kan eveneens correcties uitvoeren op bestaande installaties, zoals bvb de verhuis van zonnepanelen, een dakrenovatie, opnieuw bekabelen, een intakking… Essenga werkt zowel als onderaannemer en als hoofdaannemer. Wij doen engineering, ontwerp, tekenwerk en energiestudies om ervoor te zorgen dat de installaties werken zoals het hoort.

De sterkte van Essenga ligt in de gecombineerde knowhow van de verschillende energietechnieken. Het afstemmen en correct dimensioneren van de verschillende technieken op elkaar is belangrijk en vergt een goed ontwerp en een juiste sturing. Onze ingenieurs hebben ervaring met creatief out-of-the-box denken om zo tot een oplossing op maat van de klant te komen.

De gecombineerde oplossing zorgt voor een maximale onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet waardoor toekomstige marktschommelingen minder impact hebben op de energiekost van de klant.

Wij realiseren uw project van A tot Z

 • 01

  ENERGIEAUDIT

  energiescan
  energieaudit
  thematische audit
  lichtstudie

 • 02

  ENGINEERING

  ontwerp
  dimensionering

 • 03

  ADMINISTRATIE

  netstudie
  vergunningen
  WKK dossier
  geluidsstudie
  AREI keuring
  WKK keuring

 • 04

  FINANCIERING

  3e partij

 • 05

  CONSTRUCTIE

  windmolen
  gasmotor/turbine
  stoomketel
  stoomturbine
  zonnepanelen
  warmterecuperatie (ORC)
  vergisting
  vergassing
  verbranding
  energieopslag
  LED verlichting

 • 06

  ONDERHOUD

  preventief
  curatief
  revisies
  doorstart
  ombouw
  24/24 service